Usein asunnon hankkimisen yhteydessä mieleen tulee se, kuinka koti pidetään lämpimänä. Tämä on Suomen kylmissä oloissa erityisen tärkeää, sillä oman hyvinvoinnin lisäksi oikeanlaisen lämmityksen valitseminen pitää talon kunnossa ja vähentää huomattavasti kustannuksia, joita tästä seuraa. Joskus voi olla hyvin haastavaa päättää minkälainen lämmitysjärjestelmä sopii juuri omaan kotiin ja tässä onkin huomioitava monia eri seikkoja.

Tällä sivustolla käymme lävitse yleisimpiä lämmitysjärjestelmiä, niiden hyviä puolia, sekä niitä ominaisuuksia, mitkä tekevät siitä erityisen hyvän tiettyihin olosuhteisiin. Kodin lämmittäminen on hyvin tärkeää monesta syystä, mutta valinnanvaran ollessa erittäin suuri, on haastavaa selvittää, millä sekä kustannukset että toimivuus voidaan tehostaa maksimiin. Mietit sitten lämmityksen hankkimista vanhan asunnon sähkölaskua pienentämään, tai selaat vaihtoehtoja kun asuntoa aletaan vasta rakentamaan, tämän sivun avulla saat paljon tietoa eri järjestelmistä.

Jokainen koti ja sen omistaja on oma yksilönsä ja vaikka jokin toimisi toiselle, ei se välttämättä sovi itselle. On tärkeää tiedostaa heti alkuun se, mitä lämmitykseltä halutaan ja kuinka paljon siihen voidaan panostaa. Jotkut järjestelmät tuovat hyödyn heti, mutta voivat olla kalliita ylläpitää. Toiset taas vaativat alkuun enemmän panostusta, mutta pitkällä tähtäimellä tulevat tuomaan selvää voittoa laskuissa. Tietenkin asunnon sijainti ja tyyppi ratkaisee myös. Kerrostaloon ei voida aina valita samaa lämmitystapaa kuin omakotitaloon ja joissain asunnoissa lämmittämiseen tarvitaan huomattavasti vähemmän tehoja, kuin toisissa.

Tutustu eri järjestelmiin huolella, niin oikea ratkaisu löytyy varmemmin. Asiasta kannattaa myös kysellä alan ammattilaisilta ja esimerkiksi tarjousten pyytäminen on aina hyvä, sillä kilpailuttamalla saadaan paras laatu – hinta suhde selville. Halvin ei todellakaan ole aina paras vaihtoehto ja se voi vuosien varrella olla jopa se kallein ratkaisu!