Keskuslämmitys on suosittu ratkaisu

Keskuslämmitys on suosittu ratkaisu

Jos asunto on yhteydessä kaasuverkkoon, tai jos tällaiseen on mahdollista liittyä, on usein kaasulla toimiva keskuslämmitys halvin ja paras ratkaisu lämmittää minkä tahansa kokoinen koti. Rahaa säästetään erityisesti pitkällä tähtäimellä, kunhan valitaan luotettava ja tarpeeksi tehokas kattila hoitamaan asian. Jotta itselle sopiva järjestelmä ja kattila löytyy, kannattaa vertailla erilaisia tarjolla olevia malleja. Näiden ominaisuudet vaihtelevat hiukan, joten on tärkeää tietää mitä kattilalta halutaan. Tietenkin lämmityksestä tulee aina kuluja, mutta minimoimalla käytettävän lämmityksen määrää, voidaan myös säästää hiukan rahaa kuluissa.

Lyhyesti sanottuna keskuslämmitys voi antaa seuraavat edut:

Toimivuus

Tällä lämmitysjärjestelmällä sekä isot, että pienet, asunnot lämpenevät varmasti.

Tehokkuus

Usein keskuslämmitys lämmittää asunnon isommalla teholla, kuin useat muut lämmitysjärjestelmät.

Säästää rahaa

Keskuslämmitys tulee usein maksamaan itsensä takaisin asennuskustannusten suhteen, kun vaan maltetaan odottaa hetken aikaa.

Ääni ja melu

Keskuslämmitys on järjestelmänä hyvin hiljainen, joten se ei aiheuta häiriötä arkeen.

Nopeus

Keskuslämmityksen avulla asunto voidaan lämmittää jopa muutamassa minuutissa, vaikka pihalla olisi kuinka kylmä tahansa.

Turvallinen

Turvallinen ratkaisu myös silloin, kun talossa on lapsia, tai esimerkiksi lemmikkejä. Avoimia liekkejä tai muita elementtejä ei ole lainkaan ja jopa ihmiset joilla on hengitysvaikeuksia tai allergioita pysyvät usein oireettomina. Koska pakotettua ilmavirtaa ei ole, sopii vaihtoehto myös herkkähipiäisille.

Säädettävissä Keskuslämmitys

Keskuslämmityksen järjestelmät voidaan säätää juuri niin kuin itse halutaan ja esimerkiksi lämmitystä voidaan säätää huonekohtaisesti. Näin käyttämättä olevat huoneet voidaan jättää lämmittämättä ja kulut pienenevät entisestään.

Yksilöllinen

Keskuslämmitys voidaan rakentaa juuri sellaiseksi, että se sopii omaan talouteen. Tässä otetaan huomioon kaikki asunnon huoneet ja ominaisuudet, jolloin lämmitys voidaan vetää juuri sinne, minne halutaan. Tämä antaa parhaan mahdollisuuden lämmitysratkaisun talolle.

Joustavuus

Keskuslämmityksessä voidaan myös käyttää erilaisia lämmönlähteitä ja erillisiä jakelujärjestelmiä, jolloin se antaa parhaan suorituksen juuri omaan tarpeeseen, myös kukkaro huomioiden.

Nämä ovat siis keskuslämmityksen parhaimpia ominaisuuksia. Vaikka se ei sovikaan kaikille, lähinnä suuren alkupanoksen takia, ovat useimmat käyttäjistä äärettömän tyytyväisiä ja huomaavat pian säästöt lämmityskuluissa.

Leave a Reply