Lottovoitolla uusi lämmitys kämppään - voittajien tarinoita

Lottovoitolla uusi lämmitys kämppään – voittajien tarinoita

Suomessa lottovoittajat ovat hyvin vaatimattomia käytökseltään, eikä rahan saannilla usein kerskailla. Jos jättipotista kerrotaan esimerkiksi lehdille, tehdään tämä nimettömänä, jotta ei varmasti jäätäisi kiinni. Suomalaiset eivät myöskään välttämättä oikeasti usko voiton osuvan kohdalle ja pelaamisen tarkoitus on hauskan pitäminen ja lisäjännityksen tuominen arkeen. Kun lotto tulokset sitten osoittavat voiton kolahtaneen oman lipukkeen kohdalle, pidetään se visusti tallessa, esimerkiksi pankissa, tai piilopaikassa, jota voidaan vaihdella jopa päivittäin. Kuponki, eli tosite, onkin ainoa tapa todistaa voitto ja jos tämä katoaa tai vaikka palaa, menee voitto ohitse heti. Tietenkään tätä ongelmaa ei ole, mikäli pelataan netissä, tai vaikka veikkaus kortilla, koska rahat ilmestyvät suoraan omalle tilille.

Kun voitto vihdoin saadaan omaan pankkiin, huokaisee moni helpotuksesta. Suomalaiset malttavat kuitenkin tässäkin tapauksessa olla hillittyjä, eikä usein esimerkiksi työntekoa lopeteta, vaikka pieni loma voidaankin ottaa. Lottovoitto käytetään rahoittamaan lähinnä tarpeellisia asioita, kuten uuden asunnon hankkimista, tai vanhan asunnon lämmitysjärjestelmän päivittämistä, ja pieniä huvituksia, kuten muutaman viikon lomamatkoja tai viikonlopun kestäviä risteilyjä.

Tähän on listattu muutamia suomalaisia lottovoittajia ja sitä, miten he päättivät käyttää rahansa:

Helsinki – 3 miljoonan potti

2009 Helsingissä voitettiin 3 miljoonaa ja tämä olikin vuosien pelaamisen tulos. Mies oli seurannut lottoarvontaa ystäviensä luona, mutta ei kertonut vielä voitostaan tässä hetkessä. Edes vaimo ei saanut vihiä asiasta, ennen kuin oltiin turvallisesti oman kodin seinien sisällä. Missään vaiheessa lapsille asiasta ei kerrottu, eikä perhe ajatellut käyttää rahoja uuteen autoon tai asuntoon, sillä ne on parempi säästää pahan päivän varalle.

Varkaus – 3,7 miljoonaa

Varkaudessa asuva voittajapariskunta päätti sijoittaa rahansa kesämökkiin ja pistää loput säästöön. Tietenkään kenellekään ei voitosta hiiskuttu, mikä saikin aikaan hiukan huvitusta, kun juoruilevat kyläläiset kertoivat huhuja siitä, kenen ajateltiin voitto saaneen ja miten rahat tuhlattiin uusiin Mersuihin ja muihin luksus tuotteisiin.

Kalajoki – 7,2 miljoonaa

Kalajokelainen mies päätti pistää rahat säästöön, heti sen jälkeen kuin oli saanut maksettua loput asuntolainasta.

Tässä voidaan miettiä, miten itse asian hoitaisi? Huudeltaisiinko siitä muille, vai pidettäisiinkö asia visusti salassa?

Leave a Reply