Mitä tarvitaan aurinkovoiman tuottamiseen?

Mitä tarvitaan aurinkovoiman tuottamiseen?

Aurinkovoimalla toimivan järjestelmän täytyy saada suora yhteys auringonvaloon, eli se pitää asentaa sopivaan paikkaan. Jotta paneelit toimisivat kunnolla, niiden tulee olla mahdollisimman hyvässä kulmassa ja suoraan aurinkoa kohti. Mikäli auringon valoa ja energiaa on paljon saatavilla, voidaan energiaa kerätä pelkästään muutaman välineen avulla ja rakennusvaiheessa voidaan huomioida joko se, että kuinka paljon energiaa tarvitaan, tai se, kuinka paljon rahaa voidaan asiaan panostaa.

Perustarvikkeet aurinkovoiman käyttämiseen

Aurinkopaneelit

Aurinkopaneelit ovat tärkein osa kaikkia aurinkoa hyödyntäviä järjestelmiä. Niitä tarvitaan, jotta voidaan kerätä auringon tuottamaan energiaa ja muuttaa tästä sähköä.

Patterit

Toinen tarvittava väline on patterit ja ilman niitä aurinkovoimaa ei voida hyödyntää. Nämä on suunniteltu vapauttamaan ja keräämään energiaa useita kertoja päivän aikana. Jos siis aurinko ei jonain hetkenä paista, voidaan käyttää pattereihin kerättyä energiaa tuottamaan tarvittava määrä lämmitykseen. Näiden hankkiminen voi olla alkuun kallista, mutta sitä pidetään sen arvoisena ja varsinkin jos tilillä on hiukan ylimääräistä, tai kohdalle osuu eurojackpot, kannattaa panostaa kunnon pattereihin.

Latauksen kontrolloija

Kun auringonvaloa on saatavilla paljon, voi siitä syntyvä energia vahingoittaa pattereita. Tämän takia tarvitaan väline, joka estää laitteen ylikuormittumista ja kontrolloi energian virtausta. Tämä tulee pidentämään pattereiden käyttöaikaa ja parantamaan niiden toimivuutta.

Invertteri

Mikäli aurinkoenergiassa hyödynnetään muutakin kuin pelkästään pattereihin säästettyä energiaa, tarvitaan invertteri. Tämä tulee toimimaan kahdessa eri roolissa. Ensimmäiseksi se tulee muuttamaan sähkövarauksen sellaiseen muotoon, että kodinkoneet voivat sitä hyödyntää. Toiseksi se pystyy lataamaan pattereita tehokkaasti, kun ne ovat kiinni järjestelmässä.

Nämä ovat muutamia perusasioita, joita aurinkoenergian hyödyntämiseen tarvitaan. Tietenkin välineitä voidaan tarvita enemmän tai vähemmän, riippuen siitä kuinka paljon auringon valoa on saatavilla, kuinka paljon energiaa talon ylläpitäminen vaatii ja miten laadukkaisiin laitteisiin voidaan panostaa. Lisäksi kannattaa tutustua siihen, kuinka aurinkoenergiasta saadaan kaikki hyöty irti, koska panostamalla vain puoliksi, ei päästä kokemaan täyttä iloa ja rahallista voittoa. Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että alkuun kuluvat asennuskustannukset nousevat korkeammalle, mutta pidemmällä tähtäimellä se tulee kannattamaan.

Leave a Reply