Perinteistä lämmitystä puulla

Perinteistä lämmitystä puulla

Sen sijaan että käytettäisiin kaasua, sähköä, öljyä, tai muita lämmitykseen tarvittavia aineita, voidaan käyttää perinteistä puuta ja sen avulla toimivia lämmitysjärjestelmiä. Nämä polttavat orgaanista ainetta, kuten halkoja tai pellettejä, mistä saadaan sekä lämpöä, että lämmintä vettä. Usein kamina, tai takka, hankitaan tekemään kodista kotoisampi, mutta jos tämä yhdistetään kattilaan, voidaan myös lämmittää koko talo ja jopa saada lämmin vesi aikaan kätevästi. Se on myös ympäristöystävällinen tapa lämmittää asunto ja ekologinen puoli onkin tämän vuosituhannen suurimpia keskustelunaiheita lämmitystä puulla valittaessa. Toisin kuin järjestelmät, jotka käyttävät uusiutumattomia luonnonvaroja, puulla lämmittäessä onnistutaan pienentämään ekologista jalanjälkeä.

Tässä ovat puisten lämmitysjärjestelmien parhaimmat puolet:

Laskevat sähkölaskua

Lämmitys on suuri kulu jokaiselle kodille ja yritykselle, erityisesti alueella jossa lämpötila laskee talvella paljon. Varsinkin jos puu voidaan hankkia itse eslämmitystäimerkiksi omasta metsästä, tai käyttää hyödyksi romuna toimivaa puuta, voidaan sähkölasku saada täysin nollille. Muissakin tapauksissa puun ostaminen on usein edullista, varsinkin suurissa erissä.

Ekologinen jalanjälki

Käyttämällä puuta polttoaineena, keskiverto talous säästää saman verran uusiutumattomia luonnonvaroja, kuin mitä auto tarvitsee vuodessa!

Turvallisuus

Turvallisuus tulee tietenkin ottaa huomioon, sillä ei ole ollenkaan tavatonta, että talo palaa tulen väärän tai holtittoman käsittelyn seurauksena. Mikäli hankitaan kattila kodin ulkopuolelle, voidaan estää osa vaarasta taloa kohtaan, mikä on tietenkin suuri etu. Näin polttamisesta ei myöskään seuraa savua, eikä savupiipun rakentamista tarvitse miettiä. Sisällä polttaminen aiheuttaa aina muutoksia ilmassa, varsinkin jos takkaa tai kaminaa käytetään paljon, joten ulkopuolelle sijoitettava tulipesä voi olla mainio ratkaisu. Näin saadaan puhdasta ja miellyttävää lämpöä, ilman että tarvitsee huolehtia tulipalon syttymisestä.

Tehokkuus

Laadukas ja tehokas kattila pystyy kätevästi tuottamaan lämpöä ja kuljettamaan sitä asuntoon helposti. Puu palaa kokonaan ja tehokkaasti, jolloin raaka-ainetta tarvitaan vähemmän. Kun käytetään talon lämmitykseen tarkoitettua tehokasta kattilaa, voidaan polttaa jopa 50 % vähemmän puuta, kuin mitä tavallisilla kaminoilla kuluisi.

Viihtyvyys lämmitystä puulla

Tietenkin pitää huomioida myös viihtyvyys ja takka, tai mikä tahansa puulämmitys, tuo aina tietynlaisen tunnelman, mitä muut järjestelmät eivät saa aikaan.

Leave a Reply